Σύντομο Ιστορικό Σπιτιού Γαλήνης
 1. Το “Σπίτι Γαλήνης Χριστού” του Ι.Ν. Αγίων Κων/νου και Ελένης Βόλου, ιδρύθηκε και άρχισε να λειτουργεί όταν Μητροπολίτης Δημητριάδος ήταν ο μακαριστός Χριστόδουλος.
 2. Αρχικά λειτούργησε σε νοικιασμένο κτίριο. Κατόπιν και μέχρι και σήμερα λειτουργεί στον ιδιωτικό χώρο του Πνευματικού Κέντρου της ενορίας μας στη διασταύρωση Πολυμέρη με Περραιβού.
 3. Για την διεκπεραίωση του έργου ασχολούνται 36 κυρίες κατανεμημένες σε 6 ομάδες καθώς και άλλες 12 για την κάλυψη εκτάκτων περιστάσεων (μνημόσυνα, εορτές, φιλοξενία κλπ).
 4.   Ο αριθμός των σιτιζομένων κυμαίνεται από 90 έως 130 άτομα ημερησίως.
 5. Το “Σπίτι Γαλήνης Χριστού”  λειτουργεί στο υπόγειο του ενοριακού Πνευματικού Κέντρου όπου υπάρχει το μαγειρείο, οι αποθήκες, το γραφείο και οι χώροι υγιεινής, καθώς και στον πρώτο όροφο όπου υπάρχει η αίθουσα εκδηλώσεων χωρητικότητας 85 ατόμων καθημένων σε τραπέζια των 6.
 6. Ο εξοπλισμός του μαγειρείου είναι επαγγελματικός INOX με κυριότερα σκεύη την κουζίνα αερίου 4 εστιών, οικιακό πετρογκάζ 3 εστιών, φούρνο αερίου δυναμικότητας 120 μερίδων, 2 ψυγεία συντηρήσεως, 1 οικιακό ψυγείο, 4 καταψύκτες. Επίσης διαθέτει και τις απαραίτητες μικροσυσκευές όπως πλυντήριο σκευών, μίξερ, αποχυμωτή, πολυκόφτη, πατατομηχανή κλπ
 7.   Το  “Σπίτι Γαλήνης Χριστού” παρασκευάζει και διαθέτει φαγητό καθημερινά, εκτός Κυριακών, μεγάλων εορτών, 15 ημερών Χριστούγεννα – Πάσχα, καθώς και για 2,5 μήνες το καλοκαίρι όπου παραμένει κλειστό.
 8. Κάθε περίοδο παρασκευάζει περίπου 23000 μερίδες κόστους περίπου 32000 ευρώ, κατανεμημένες σε 220 γεύματα. Ημερήσια σίτιση κατά μέσο όρο 105 μερίδες.
 9. Πλέον των παραπάνω, για τις εορτές Χριστουγέννων και Πάσχα διαθέτει αντίστοιχα δέματα τροφίμων σε 170 σιτιζόμενους και μη συνανθρώπους μας, κόστους περίπου 8000 ευρώ.
 10. Το συνολικό κόστος τροφίμων – εφοδίων ανέρχεται περίπου στο ποσό των 40000 ευρώ, μη υπολογιζομένου του κόστους της ενέργειας (ΔΕΗ – ΔΕΠΑ) και της ύδρευσης – αποχέτευσης (ΔΕΥΑΜΒ).  
 11. Για την οικονομική ενίσχυση του “Σπίτι Γαλήνης Χριστού” παρατίθενται καφέδες μνημοσύνων, παρασκευάζονται και πωλούνται Χριστουγιεννάτικα εδέσματα και  πασχαλινές λαμπάδες. Επίσης πραγματοποιούνται απογευματινό για 400 περίπου άτομα στο ξενοδοχείο “Ξενία”, δωροέκθεση κατά την πανήγυρη του Ναού μας και ψυχαγωγικές – ψυχοφελείς εκδρομές σε διάφορους προορισμούς πχ στο νησί της Τήνου, στην περιοχή Ναυπακτίας, στην νήσο Κέρκυρα, στην περιοχή της Ευβοίας καθώς και στην Ι.Μ. Ξενιάς.
 12. Το “Σπίτι Γαλήνης Χριστού” συνδράμει το έργο και άλλων φορέων, διαθέτοντας προσωπικό, υλικά και μέσα όπως πχ στη Σχολή γονέων ενορίας, στα Κατηχητικά σχολεία ενορίας, όπως επίσης και σε φιλοξενία φορέων της Ι. M. Δημητριάδος (Γιατροί Αγάπης, Μαγνήτων Κιβωτός, Θεολόγοι κλπ).
 13.  Η συνδρομή της Ι.Μ.Δ σε είδος (ρύζι, όσπρια, κοτόπουλο, αρτοσκευάσματα, τυρί, ελαιόλαδο), είναι αμέριστη.
 14. Ο Δήμος Βόλου συνεχίζει να καλύπτει το κόστος της ΔΕΗ, ΔΕΠΑ και ΔΕΥΑΜΒ, σε αντιστάθμισμα της διάθεσης του 2ου και 3ου ορόφου για να στεγαστεί το “Στέκι παιδιού”. 
 15. Σημαντική ήταν και επ΄ ωφελεία μας, η συλλογή τροφίμων από το Τοπικό Σύστημα Ναυτοπροσκόπων, καθώς και του ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου “Αξιον Εστί”. Επίσης συγκινητική ήταν και η προσφορά χρημάτων και εφοδίων από μεμονωμένους ενορίτες μας και όχι μόνον.
 16. Συν Θεώ ευελπιστούμε όπως αποκτήσουμε περισσότερη προσωπική επαφή με τους αδελφούς μας που έχουν την ανάγκη μας και αυξήσουμε την περίοδο σίτισης τουλάχιστον κατά 1 μήνα.
 17. Τέλος, εάν ο καθένας μας προσφέρει ότι ελάχιστο μπορεί (χρόνο – χρήμα – υλικά – μέσα), είμαστε σίγουροι ότι όλοι στην ενορία μας θα έχουν 1 πιάτο ζεστό φαγητό καθημερινά, προσφερόμενο από ζεστές καρδιές προς Δόξαν του Κυρίου μας.